Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/6/9/vaxjodyksport.com/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 GOPRO – VäxjöDyksport

GOPRO

Professional Diver

Vi på Växjödyksport ger dig möjligheten att utbilda dig till en framgångsrik SSI Professionell och därmed få hela världen som arbetsfält. Med över 50 års erfarenhet och vår certifiering som SSI Dive Center ger vi dig alla förutsättningar som du behöver. Vi har genom åren utbildat en stor mängd professionella dykare och de har i sin tur utbildat vidare  både i Sverige och utomlands. Vi vet vad som krävs för att bli en framgångsrik SSI Proffs och ser till att utbilda dig i rätt anda med senaste materialet och tekniken. Vi lägger stor vikt vid helheten och ger dig de förutsättningar du behöver för att bli en eftertraktad Divemaster och Instruktör.

VARFÖR SSI?

Flexibilitet – SSI:s utbildningsstandard och totala dyksystem är en perfekt blandning av struktur och anpassning. Du blir utbildad till dykproffs med kapacitet att fatta beslut om dykelevernas behov och de krav dykområdet ställer. Kvalitet – SSI:s utbildningsgång till dykproffs lär dig leda dyk, tränar dig i de krav som ställs för att utbilda trygga dykare och gör dig till en värdefull tillgång i ett dykcenter.

Erkännande – SSI:s Dykproffs är respekterade världen över och har rykte om sig att utbilda duktiga dykare. Det faktum att affärsutbildning är en del av utbildningen till dykproffs väger också tungt. Till detta ska läggas att SSI har en erkänd ISO-kvalitetsmärkning som gäller över hela världen. Med över 30 Service Center, 2500 auktoriserade DykCenter och Dive Resorts i mer än 110 länder och utbildningsmaterial på mer än 25 språk, lägger SSI en hel värld framför dina fötter.

Varmt välkommen till oss på Växjödyksport!

Divemaster

Bli en professionell dykledare!

Divemasterkursen leder till den första professionella utbildningsnivån. Vi har även regelbundna kursstarter och hela kursen hålls i Växjö. Du har även möjlighet att hyra utrustning av oss om du inte äger en egen. Välkommen!

Kursupplägg

ALLMÄN INFORMATION:
Divemasterkursen leder till den första professionella utbildningsnivån. Kursen riktar sig till dig som vill inleda din professionella bana, men även till dig som är ute efter en högre kunskaps- och färdighetsnivå. I utbildningen ingår ledarskap, dykteori på instruktörsnivå, problemlösning samt mycket mera. Vi är stolta över dykskolans dykledarutbildning och ännu stoltare över dykskolans dykledare. Vissa arbetar vidare aktivt hos oss, andra etablerar sig utanlands medans vissa dyker vidare med en större kunskaps- och erfarenhetsbank i bagaget. Så som vi utför kursen tycker vi det är en stor kurs till ett litet pris.

SYFTE:

Vill du arbeta professionellt med dykning? Divemasterprogrammet är det andra steget i din karriär inom fritidsdykningen. SSI Divemaster är en grundlig utbildning som utvecklar dina kunskaper, finslipar dina dykfärdigheter och utvecklar dina ledaregenskaper. Divemaster består av programmen Dive Guide och Science of Diving. En Divemaster får instruera i programmet Try Scuba (bara i bassäng), vara hjälpinstruktör till SSI-instruktörer i bassäng/skyddat vatten samt vid Open Water-övningar (alltid övervakad av en SSI-instruktör). Detta ger värdefull erfarenhet för framtida karriärer.

KURSINNEHÅLL:

Under Divemasterprogrammet får du lära dig färdigheter i dykledarskap genom klassrumsteori, självstudier och praktik. Kursen är indelad i två delar: Den första delen är Dive Guide. Programmet kombinerar praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper. Målet är att skapaerfarenhet, mångkunnighet och duktiga dykproffs. En SSI Diveguide kan leda certifierade dykare. Efter avslutat snorkeldykarprogrammet kan en dykguide instruera och utfärda snorkeldykarcertifikat.
Den andra delen är Science of Diving. Detta är en omfattande och detaljerad teoretisk utbildning med fördjupande kunskaper inom de flesta områden kring rekrationsdykning. Här får du lära dig om dykfysik, psykologi, dekomprissionsteori, undervattensmiljö och dykutrustning.

VAD SOM INGÅR:

  • Dive Professional Status Activation & Registration free
  • Digital Dive Guide Kit
  • Science of Diving Kit
  • (Planerar du att gå vidare till Dive Guide Specialit eller Instructor så finns det mer förmånliga kursmaterial-kit, kontakta oss för info)

FÖRKRAV:

Diver Stress & Rescue Diver eller motsvarande (Rescuediver), 15 år (*18 år),  hälsoundersökning ej äldre än 12 månader, minst 40 (*60) loggade dyk vid kursstart och minst 25 (*40) timmar.
Special kurserna Navigation,Night Limited Visibiliti,Deep Diving,Drysuit Diving och Enriched Air Nitrox.
Minst 5 loggade dyk inom navigation, natt, drysuit  och djupdyk.
*Måste uppfyllas för att bli certifierad som Divemaster annars så blir man certifierad som Diveguide tills detta uppfylls.
Behöver du en hälsoundersökning? Svenska: Klicka här! Engelska: Klicka här!

Assistant Instructor

Assistant Instructor

Dykning är ett ökande intresseområde vilket innebär ett stort behov att utbildare. Många väljer därför dykbranschen som en yrkeskarriär. Som skandinav finns det gott om arbetsmöjligheter både inom Sverige (oftast deltid) och i resten av världen (heltid).

Kursupplägg

ALLMÄN INFORMATION:

Som en Dive Control Specialist får du inte bara ytterligare erfarenhet som en PRO, du får också lära dig SSI-systemet för att utbilda dykare och får assistera på en högre nivå (än som Divemaster), ta undervisningsansvar och själv certifiera elever och hålla teorilektioner inom vissa områden och kurser. Dive Control Specialist är förberedande inför din Open Water Instructor kurs.

FÖRKRAV:

Förnyad Divemaster, hälsoundersökning ej äldre än 12 månader, React Right (Förstahjälpen) ej äldre än 24 månader, minst 60 loggade dyk med minimum 40 timmars dykning. Minimum ålder 18 år

VAD SOM INGÅR:

Under kursen kommer du att få fördjupade kunskaper i att organisera och kontrollera dykning och elever samt lära dig SSI:s utbildningsfilosofi och få inblick i grundläggande inlärningsteori och pedagogik. Kursen består av självstudier, teorilektioner och presentationer samt workshops både teoretiskt, i pool och i öppet vatten.

Open Water Instructor

Open Water Instructor

Letar du efter något extraordinärt? Att göra något andra bara kan drömma om? Vill du hjälpa människor att förändra sina liv? Allt detta och mycket mer väntar dig som en SSI Open Water Scuba Instructor.

Kursupplägg

ALLMÄN INFORMATION:

Open Water Scuba Instructor (OWSI) programmet är ett komplett program för att utbild dig till första steget av Dyk Instruktör. Som fokuserar på att vidareutveckla din ledarskapsförmåga och att lära dig dykindustrin i sin helhet. Efter slutförd kurs och godkänd (examen) kan du direkt påbörja din karriär som dykinstruktör och certifiera elever.

FÖRKRAV:

Certifierad som SSI Divemaster eller motsvarande från annan utbildningsorganisation eller **SSI Dive Control Speciallist.
Ha loggat minst 75 dyk minst 50 timmar, inklusive nattdyk, djupdyk och navigeringsdyk
Intyg på Förstahjälpen som inte är äldre än 24 månader, hälsoundersökning ej äldre än 12 månader. Certifierad som Nitroxdykare, Natt, Djup, Drysuit och Nav

VAD SOM INGÅR:

Under kursen får du utökade kunskaper i att undervisa inom dykning både teoretiskt och praktiskt. Organisation och engagemang är nyckeln. Du får lära dig att tillämpa SSI-systemet för utbildning och säkerhetstänk samt presentera teorilektioner, poollektioner och kurser i öppet vatten.

React Right Instructor

React Right Instructor

Hjärt- och lungräddning och första hjälpen är viktig kompetens med stor efterfrågan. Som en utbildad React Right Instructor bemästrar du dessa färdigheter professionellt och blir certifierad för att utbilda vidare.

FÖRKRAV:

Inga

VAD SOM INGÅR:

Under din utbildning till React Right instruktör får du erfarenhet av rollen som instruktör och hur man strukturerar kurser i HLR och första hjälpen samt syrgas användning. Du lär dig att motivera elever, bedöma elevers kunskap, presentera teoretiskt kursinnehåll, bli skicklig på att utveckla elevernas praktiska färdigheter och du lär dig också att presentera effektiva scenariobaserade moment.