Divemaster

Bli en professionell dykledare!

Divemasterkursen leder till den första professionella utbildningsnivån. Vi har även regelbundna kursstarter och hela kursen hålls i Växjö. Du har även möjlighet att hyra utrustning av oss om du inte äger en egen. Välkommen!

Divemaster-ssi-vds
Kursupplägg

ALLMÄN INFORMATION:
Divemasterkursen leder till den första professionella utbildningsnivån. Kursen riktar sig till dig som vill inleda din professionella bana, men även till dig som är ute efter en högre kunskaps- och färdighetsnivå. I utbildningen ingår ledarskap, dykteori på instruktörsnivå, problemlösning samt mycket mera. Vi är stolta över dykskolans dykledarutbildning och ännu stoltare över dykskolans dykledare. Vissa arbetar vidare aktivt hos oss, andra etablerar sig utanlands medans vissa dyker vidare med en större kunskaps- och erfarenhetsbank i bagaget. Så som vi utför kursen tycker vi det är en stor kurs till ett litet pris.

SYFTE:

Vill du arbeta professionellt med dykning? Divemasterprogrammet är det andra steget i din karriär inom fritidsdykningen. SSI Divemaster är en grundlig utbildning som utvecklar dina kunskaper, finslipar dina dykfärdigheter och utvecklar dina ledaregenskaper. Divemaster består av programmen Dive Guide och Science of Diving. En Divemaster får instruera i programmet Try Scuba (bara i bassäng), vara hjälpinstruktör till SSI-instruktörer i bassäng/skyddat vatten samt vid Open Water-övningar (alltid övervakad av en SSI-instruktör). Detta ger värdefull erfarenhet för framtida karriärer.

KURSINNEHÅLL:

Under Divemasterprogrammet får du lära dig färdigheter i dykledarskap genom klassrumsteori, självstudier och praktik. Kursen är indelad i två delar: Den första delen är Dive Guide. Programmet kombinerar praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper. Målet är att skapaerfarenhet, mångkunnighet och duktiga dykproffs. En SSI Diveguide kan leda certifierade dykare. Efter avslutat snorkeldykarprogrammet kan en dykguide instruera och utfärda snorkeldykarcertifikat.
Den andra delen är Science of Diving. Detta är en omfattande och detaljerad teoretisk utbildning med fördjupande kunskaper inom de flesta områden kring rekrationsdykning. Här får du lära dig om dykfysik, psykologi, dekomprissionsteori, undervattensmiljö och dykutrustning.

VAD SOM INGÅR:

  • Dive Professional Status Activation & Registration free
  • Digital Dive Guide Kit
  • Science of Diving Kit
  • (Planerar du att gå vidare till Dive Guide Specialit eller Instructor så finns det mer förmånliga kursmaterial-kit, kontakta oss för info)

FÖRKRAV:

Diver Stress & Rescue Diver eller motsvarande (Rescuediver), 15 år (*18 år),  hälsoundersökning ej äldre än 12 månader, minst 40 (*60) loggade dyk vid kursstart och minst 25 (*40) timmar.
Special kurserna Navigation,Night Limited Visibiliti,Deep Diving,Drysuit Diving och Enriched Air Nitrox.
Minst 5 loggade dyk inom navigation, natt, drysuit  och djupdyk.
*Måste uppfyllas för att bli certifierad som Divemaster annars så blir man certifierad som Diveguide tills detta uppfylls.
Behöver du en hälsoundersökning? Svenska: Klicka här! Engelska: Klicka här!